Сливи

СЛИВИТЕ принадлежат към семейство Розоцветни. Те са костилков плод, богат на въглехидрати и с ниско съдържание на мазнини и калории.

Сините сливи не съдържат натрий и холестероли и са много богати на калий. Те са източник на витамини от група В, на витамин С и провитамин А.

ИНЕКС АГРО ООД притежава 370 декара сливови насаждения. Сортовете, които се отглеждат, са Чачанска лепотица, Стенлей и Йо-йо.

Американски сорт. Самофертилен, със средно ранен цъфтеж. Плодовете узряват между 25 август и 5 септември. Плодовото месо е зелено-жълто, плътно, сочно. Подходящи са както за прясна консумация, така и за сушене, за производство на сладка, компоти и за ракия.
Германски сорт. Самофертилен, със средно ранен цъфтеж. Плодовете узряват между 30 август и 10 септември. Те са едри, продълговато овални, тъмно виолетови със светлосин восъчен налеп. Плодовото месо е жълто на цвят, хрупкаво, сочно. Костилката се отделя добре. Подходящи са…
Сръбски сорт. Самофертилен, със средно ранен цъфтеж. Плодовете узряват между 20 юли и 5 август. Те са едри, овални, тъмносини с обилен восъчен налеп. Плодовото месо е твърдо, сочно, жълто-зелено със сладко-кисел вкус. Подходящи са за прясна консумация и за…
© 2018 Инекс Агро ООД. Всички права запазени.